Werk, geld en uitkering

Sport en hobby van uw kind

De meeste kinderen doen graag samen leuke dingen. Het is vervelend als uw kind niet mee kan doen met clubs en activiteiten. Wat kunt u doen?

Samen buiten spelen of sporten

Stimuleer uw kind om met andere kinderen iedere dag buiten te spelen. Zo komt uw kind toch aan veel beweging. En het kost geen geld. U kunt uw kind ook stimuleren fietstochten te maken, te gaan hardlopen of te sporten op een veldje bij u in de buurt.

Bijdrage uit fonds of van gemeente

De gemeente is aangesloten bij het Jeugdfonds Sport & Cultuur. Zo'n fonds kan voor kinderen uit arme gezinnen een bijdrage geven voor het lidmaatschap van een sportclub, muzieklessen, een toneelclub, en benodigdheden als sportkleding of een muziekinstrument. Vaak kunt u als ouder niet zelf een bijdrage of lidmaatschap voor uw kind aanvragen. Dat moet bijvoorbeeld een leraar, arts of maatschappelijk werker voor u doen.

Vraag bij het Sociaal Team welke regelingen er zijn voor kinderen uit gezinnen met weinig geld.

Kindgebonden budget

Voor kinderen jonger dan 18 jaar krijgt u kinderbijslag. Maar voor mensen met een laag inkomen of lage uitkering is er ook een kindgebonden budget. Heeft u recht op een kindgebonden budget dan krijgt u vanzelf bericht van de Belastingdienst. Maar u kunt het ook zelf aanvragen als u niets hoort.

Tips

Misschien heeft u ook nog iets aan de volgende tips:

  • Bij de bibliotheek kan uw kind gratis boeken lenen (en vaak ook tijdschriften). Voor kinderen tot 18 jaar betaalt u geen lidmaatschapsgeld.
  • Op unieksporten.nl vindt u een groot aanbod voor mensen met een handicap
  • Kinderen van 4 t/m 11 jaar reizen gratis mee met OV. Kijk voor meer informatie op ns.nl/abonnementen/kids-vrij.html
Zie ook
Organisaties