Detachering wil zeggen dat u in dienst komt van de gemeente of een re-integratieorganisatie en vervolgens uitgeleend wordt aan een bedrijf.

Intensieve begeleiding

De gemeente of de re-integratieorganisatie zendt u uit naar een bedrijf dat een baan voor u heeft. Dit bedrijf gaat u intensief begeleiden.

Voor wie

Alleen mensen met een bijstands-, IOAW-, of IOAZ-uitkering kunnen een detacheringsbaan via de gemeente of re-integratieorganisatie krijgen.

Werkervaring

Detachering kan geschikt zijn als het u niet lukt om zelf een baan te vinden. Via detachering doet u werkervaring op en leert u hoe het is om een baan te hebben. Dat maakt het makkelijker om daarna zelf op zoek te gaan naar een baan. Maar vaak hoeft dat niet en kunt u blijven bij het bedrijf waar u bent gedetacheerd. De gemeente of de re-integratieorganisatie zoeken de bedrijven daarop uit.

Onderdeel van re-integratie

Detachering is een onderdeel van re-integratie. Het is de bedoeling dat een detacheringsbaan minstens 6 maanden duurt maar niet langer dan 36 maanden. Ook is het de bedoeling dat u minstens 32 uur werkt. Korter of minder werken kan niet, want dan doet u te weinig werkervaring op. U verdient het minimumloon.

Vergelijk hulpaanbod