Bel bij een acuut dreigende situatie 112. In andere gevallen kunt u contact opnemen met de politie of met Veilig Thuis. Veilig Thuis is het advies- en meldpunt huiselijk geweld en kindermishandeling.

112 bij noodsituaties

Bent u in direct gevaar? Of is iemand in uw omgeving dat? Bel dan alarmnummer 112. Dit alarmnummer is alleen voor spoedgevallen.

De politie bellen: 0900 8844

Misschien is de situatie niet spoedeisend, maar wilt u wel snel hulp. U bent bijvoorbeeld slachtoffer of getuige geweest van geweld, maar er is geen directe dreiging meer. Dan kunt u de politie bellen op 0900 8844. U kunt dan vertellen wat er aan de hand is. Op basis van uw verhaal krijgt u hulp en advies. De politie komt bijvoorbeeld langs, of nodigt u uit om aangifte te komen doen. Of u wordt doorverwezen naar andere hulp.

Meldpunt Veilig Thuis

Meldpunt Veilig Thuis is 24 uur per dag bereikbaar voor het melden van huiselijk geweld. Voor hulp en advies kunt u dit meldpunt bellen op telefoonnummer 0800-2000 (gratis). Anoniem blijven is mogelijk.

U krijgt een hulpverlener aan de lijn die naar u luistert en advies geeft over de stappen die u kunt nemen. Deze medewerker kan ook helpen bij het organiseren van verdere professionele hulp.

Chatten met Veilig Thuis

U kunt van maandag t/m vrijdag tussen 9:00 en 17:00 uur ook chatten met een medewerker van Veilig Thuis via de website van Veilig Thuis.

Melden via codewoord

Bent u slachtoffer van huiselijk geweld? U kunt dit ook melden door bij de balie van een apotheek het codewoord 'masker 19' te noemen. De apotheker schakelt dan Veilig Thuis in. Dit kan een uitkomst zijn als u niet op een veilige plek kunt bellen, bijvoorbeeld omdat u vanwege het coronavirus thuis moet blijven.

Ook als u twijfelt

Ook als u het vermoeden heeft dat iemand anders slachtoffer is van geweld of misbruik, kunt u bellen met Veilig Thuis. Kijk voor meer informatie op de website van Veilig Thuis.

Op de website Ik vermoed huiselijk geweld kunt u meer informatie vinden over wat u kunt doen bij vermoedens van huiselijk geweld.

Veilig Thuis is ook bereikbaar als het gaat om kindermishandeling.

Organisaties

Veilig Thuis

Veilig Thuis Kennemerland

 088-80 06 200 veiligthuis-ken.nlOostvest 602011AKHaarlem

Veilig Thuis Noord-Holland Noord

 088-01 00 502 veiligthuisnhn.nlHertog Aalbrechtweg 51823DLAlkmaar

Vergelijk hulpaanbod