Als u gaat solliciteren, heeft u vast iets aan deze tips!

Besteed veel tijd aan solliciteren

Bent u werkloos, besteed uw tijd dan goed. Probeer minimaal 20 uur per week te besteden aan solliciteren, netwerken en uzelf oriënteren op de arbeidsmarkt.

Open sollicitatie

Kent u een organisatie waar u wel zou willen werken, maar zijn er geen vacatures? Dan kunt u toch een brief sturen en hierin uw diensten aanbieden. Dit heet een open sollicitatie.

Hulp van UWV

Bent u werkloos of wordt u dat binnenkort, dan kunt u bij UWV een werkloosheidsuitkering aanvragen. U doet dit op Werk.nl. Op Werk.nl vindt u ook informatie over solliciteren en vacatures.

U krijgt in sommige gevallen een adviseur werk toegewezen, met wie u uw situatie kunt bespreken. U krijgt van hem of haar ook hulp bij het vinden van werk. Het kan ook zo zijn dat u deze hulp via de gemeente krijgt.

Sollicitatietrainingen

Krijgt u een uitkering bij het UWV, dan kunt u daar een online sollicitatietraining volgen. Kijk op Werk.nl voor meer informatie.

Test uw sterke en zwakke punten

Ga bij uzelf na wat uw vaardigheden, uw sterke en uw zwakke punten zijn. Op Werk.nl vindt u een aantal zelftests die u online kunt doen.

Bekijk de resultaten goed. Welke zwakke punten kunt u aanpakken? Misschien kunt u daarvoor een cursus of workshop volgen. Uw sterke punten kunt u gebruiken voor uw cv en brief.

Soms kunt u een test doen via UWV, via een uitzendbureau of via een re-integratiebedrijf. Overleg dat met uw adviseur werk.

Bellen na een afwijzing

Krijgt u een afwijzing, dan kan het handig zijn om even te bellen. U kunt dan vragen waarom u het niet geworden bent. Of u keert het om: waarom heeft die ander de baan wél gekregen? Daar kunt u misschien wat van leren voor volgende sollicitaties.

Vergelijk hulpaanbod