Om bij te blijven op uw vakgebied, is het verstandig om af en toe een cursus of opleiding te volgen. Voor een nieuw beroep moet u waarschijnlijk een hele studie of opleiding volgen. Bijscholen of omscholen kan goed zijn voor uw baankansen!

De voordelen op een rijtje

  • Met bijscholen leert u verder in het beroep waarin u al werkt. Zo zorgt u ervoor dat u bijblijft of dat u nog een stapje verder kunt doen. Uw werkgever wil misschien wel meebetalen als u de cursus of opleiding voor uw werk kunt gebruiken. Dan kunt u misschien ook afspreken dat u lessen mag volgen of tentamens mag maken onder werktijd.
  • Met omscholen leert u voor een heel nieuw beroep. Omscholen duurt daardoor vaak wat langer dan bijscholen. Vaak moet u dit in uw eigen tijd doen, maar misschien wil uw werkgever ook hier wel aan meewerken en meebetalen.

Als leerbaan

U kunt werken en leren combineren in een leerbaan. U gaat dan 1 of 2 dagen in de week naar school en werkt de rest van de week in een leerbedrijf.

Tips voor cursussen en opleidingen

Op werk.nl vindt u informatie over allerlei cursussen en beroepen. U kunt er ook kijken als u niet precies weet wat u wilt . Vraag ook eens aan mensen in uw omgeving welke cursussen of opleidingen zij hebben gedaan. Of kijk op deze website: springest.nl

Mogelijkheden

  • U kunt een volledige opleiding volgen of een losse cursus.
  • Heeft u veel werkervaring, maar geen diploma's? Dan kunt u uw ervaring misschien laten omzetten in een ervaringscertificaat.
  • Met een uitkering zijn er ook mogelijkheden om te gaan studeren.
Vergelijk hulpaanbod