Heeft u een beperking, maar wilt u toch graag sporten? Dan is er veel mogelijk, natuurlijk afhankelijk van uw situatie. Er zijn verschillende soorten gehandicaptensporten (g-sport), bijvoorbeeld g-voetbal, rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

Voor g-sport kunt u terecht bij sportverenigingen en sportaccommodaties. Zij bieden vaak sporttraining of andere sportieve activiteiten aan.

Uniek Sporten

Uniek Sporten is een website waarop zowel kinderen, jongeren, volwassenen en senioren met een beperking, stoornis, of ziekte een overzicht kunnen krijgen van de mogelijkheden voor aangepast sporten in hun buurt. Op de website vindt u ook aanbod van reguliere sportverenigingen die aangepast sporten aanbieden.

Gehandicaptensport Nederland

Er zijn speciale sporten en sportverenigingen voor mensen met een lichamelijke beperking, bijvoorbeeld blindenvoetbal of rolstoelrugby. Ook zijn er speciale sporten voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld Bocce. Wilt u een keer zo'n sport proberen? Dan kunt u kijken op de website Gehandicaptensport.nl.

Sportrolstoel

Wilt u een sporten vanuit uw rolstoel? Op Scouters.nl vindt u een uitgebreide keuzehulp voor handbewogen sportrolstoelen. U kunt er nagaan welke sporten geschikt zijn om met een rolstoel te doen. En welke rolstoelen geschikt zijn voor welke sport. U vindt er ook uitleg over de financiering van een sportrolstoel. U kunt daarover ook verder lezen op de pagina over rolstoelen.

Hulpaanbod

Sport en bewegen voor mensen met een beperking

Vissen voor gehandicapten en ouderen

Mensen met een beperking en ouderen kunnen bij ons veilig de...

Organisaties

Gehandicaptensport

Stichting Nianne

 stichtingnianne.nl

Stichting Samen Ontspannen

 0294-41 73 11 samenontspannen.nl

FC Uitgeest

 0251-31 23 23 fcuitgeest.nlZienlaan 21911TRUitgeest

Sportverenigingen (alles)

Be Quick

 06-29 33 70 17 bequickbergen.nlMaesdammerlaan 41861LMBergen Nh

Huisvrouwengymnastiek

 072-58 94 934 Geestweg 191861TLBergen Nh

Schietvereniging Prins Hendrik

 072-50 65 121 Prins Hendrikstraat 311931BJEgmond aan Zee

Sportorganisaties voor mensen met een beperking

FC Uitgeest

 0251-31 23 23 fcuitgeest.nlZienlaan 21911TRUitgeest

Vergelijk hulpaanbod